Ekspanderi

(proizvoda: 1)

RASPRODANO RING Ekspander za grudi RX CE4511

RING Ekspander za grudi RX CE4511

11 €


Ekspanderi – gumeni i metalni

Vježbači koji koriste utege većij kilaža znaju da s vremena na vrijeme uzeti pauzu kako bi se osigurao napredak. Najčešće vježbači koristite rekvizite manjeg otpora kao zamjenu za trening s teškim utezima.

Jedan od tih rekvizita su svakako ekspanderi, koje jačaju mišiće gornjeg dijela tijela. S tim rekvizitima gotovo se eliminira mogućnost pretreniranost i preopterećenja mišića.

Ekspanderi imaju još jednu prednost, a to je da se lako prijenosne i ne zauzimaju puno mjesta, i vrlo su korisni za putovanja. Otpor ekspandera se povećava dodavanjem ili se smanjuje uklanjanjem broj opruga.

Ekspanderi - benefiti upotrebe?

  • povećanje grudi
  • jačanje prsnih mišića
  • poboljšava kapacitet pluća
  • uzrokuje vrlo korisnu masažu unutarnjih organa grudi

Ako donji dio tijela više razvijen od gornjeg, ekspanderom može postići ravnotežu u tonusa mišića cijelog tijela, tako što ćete vježbati 30 minuta do 1 sat, četiri dana u tjednu.

Kako vježbati sa ekspanderom?

1. Postavite ekspander u visini grudi i rastezati dok ruke ne budu u potpunosti u pravilnom položaju, a zatim se polako vratite u početni položaj. Ova vježba će ojačati mišiće u rukama i prsima.

2. Podignite ekspander iznad glave, tako da je ruka prava u laktu. Razvlačite ekspander tako da se rukama odmaknete od središta vaše ose. Imajte na umu da pravite iste pokrete ruku, šake uvijek moraju biti na istoj razini. Ova vježba će ojačati mišiće ruku i ramena.

3. Jedna noga treba da stoji na ručku ekspandera, drugu ručku uzeti u ruku (na istoj strani tijela). Tijelom krenite malo naprijed, nadlakticu držite uz tijelo, počnite da pokrećete ruku iz podlaktice na gore. Ova vježba će ojačati biceps (nadlaktica mišića) i mišića podlaktice.

Postoje mnoge vježbe gde možete primijeniti ove rekvizite, samo je na Vašoj mašti da ih otkrijete.

Sretno vježbanje!

Vidi cijeli tekst Skrati tekst