Orbitreci

(proizvoda: 5)

20% RING Eliptični trenažer RX 826

RING Eliptični trenažer RX 826

295 €  369 na stanju

na stanju Max nosivost: 120 kg
Opterećenje: 8 nivoa
Težina sprave: 31,5 kg
RASPRODANO RING Eliptični trenažer RX 816

RING Eliptični trenažer RX 816

1 €

Max nosivost: 110 kg
Opterećenje: 8 nivoa
Težina sprave: 32,5 kg
RASPRODANO RING Orbitrek RX 807

RING Orbitrek RX 807

198 €

Max nosivost: 100 kg
Opterećenje: 8 nivoa
Težina sprave: 30 kg
RASPRODANO RING Orbitrek RX 825

RING Orbitrek RX 825

264 €

Max nosivost: 100 kg
Opterećenje: 8 nivoa
Težina sprave: 31,5 kg
RASPRODANO RING Orbitrek RX 870

RING Orbitrek RX 870

1 €

Max nosivost: 120 kg
Opterećenje: 8 nivoa
Težina sprave: 34,2 kg

Orbitrek

Orbitrek je relativno nova sprava koja se koristi u sklopu cardio aktivnosti. Iznimno je popularna u fitness centrima.

U ovoj spravi spojeni su udobnost vježbanja i zatezanje mišića, kako donjeg tako i gornjeg dijela tijela, uz istovremeno sagorijevanje masnih naslaga.

Eliptičan trenažer, orbitrek, kombinira pokrete šetnje, trčanja, penjanja uz stepenice, hodanja ili trčanja na skijama i drugih aktivnosti u niz jedinstvenih vježbi, čiji tempo i težinu svaka osoba prilagođava sebi.

Kako se koristi i gdje se elipticni trenazer može kupiti saznat ćete u našim tekstovima.

Orbitrek - u čemu je tajna?

Tajna orbitreka je u sinkroniziranim pokretima ruku i nogu u snažnom zamahu, čiji pokreti aktiviraju veliki broj mišića - mišiće koljena, kukova, bedara i stražnjice. Istovremeno zatežete i gornji dio tijela - mišiće ruku, ramena, prsnog koša i leđa. Pokret je vrlo blizak trčanju, te je osigurana velika potrošnja kalorija.

Prednost orbitreka je što se maksimalno smanjuje stres i opterećenje zglobova, omogućena je i stalna kontrola pulsa, a time i rad u aerobnoj zoni.

Zatezanjem mišića cijelog tijela vaš puls se nalazi u zoni idealnoj za sagorijevanje kalorija i masnih naslaga. Istodobno se ubrzava cirkulacija i smanjuje učinak stresa na rad srca tjekom vježbanja. Tako pojačavate izdržljivost i snagu.

Dodatnu prednost predstavlja činjenica da su u toku treninga kralježnicu i koštani sustav manje opterećeni nego kod trčanja i sličnih vidova aktivnosti s "udarom" stopala u tvrdu podlogu - što je pogodno za osobe koje imaju probleme s kralježnicom.

25 minuta vježbanja je zaista dosta

Pomoću orbriteka možete prilagoditi intenzitet vježbanja svom ritmu, jer posjeduje mogućnost podešavanja uglavnom od 1-10 razine otpora. Smanjite otpor za brže i zabavnije vježbanje, ili ga povećajte kako biste radili napredne vježbe za oblikovanje mišića. Bez obzira na to da li ste početnik ili trenirate godinama - samo 25 minuta treninga pružit će vam potpuno zatezanje mišića i kardio vježbe.

Orbitrek sagorijeva otprilike 13 kcal (kalorija) u minuti! Dakle, ukoliko vježbate 25 minuta sagorjet ćete 325 kcal. Vaše noge nikada ne napuštaju pedale sa trenažera tako da ukoliko primjenjujete pokrete, bilo da idete naprijed ili straga, ne postoji mogućnost da se povrijedite jer imate konstantan oslonac.

Ljudima je najveći problem vrijeme koje treba izdvojiti za vježbanje, ali ova sprava nam daje tu mogućnost da odista korisno vježbamo!

Postoje i savjeti koje bi trebalo imati u vidu. Skrećemo pažnju samo na one najosnovnije. Stalno vježbanje bez ikakvog otpora neće imati željene rezultate, pa je vrlo važno otpor pravilno dozirati. Osim toga, dobro je kombinirati tijekom jednog mjeseca, na primjer - razdoblja promjene brzine sa istim otporom s razdobljima iste brzine kretanja uz promjenu otpora.

Potrebno je imati što više različitih pokreta gornjeg i donjeg dijela tijela uz naprezanje mišića, što eliptični trenažer omogućuje. Dakle, nije dovoljno samo pomicati se opušteno. Ovo podrazumijeva i obavezno povremeno kretanje unatrag.

Pored oslanjanja na prste, potrebno je oslanjati se i na pete, što angažira druge skupine mišića. Također je potrebno kombiniranje korištenja fiksnih i pokretnih rukohvata.

O svemu naprijed navedenom možete se konzultirati s trenerom, ili i sami povesti računa, kako bi vježbanje bilo što učinkovitije.

Postoje tri želje, zahtjeva vezane za ovu spravu:

  • reguliranje tjelesne težine,
  • učinkovito vrijeme provedeno na njoj,
  • motivacija.

Ono što spominjemo kod svake fizičke aktivnosti je da se posavjetujete sa svojim liječnikom ukoliko imate neki problem pa tek onda krenuti s vježbanjem!

Orbitrek

je jedna od najpopularnijih kardio sprava.

Orbitrek danas smatraju najpopularnijom kardio spravom, efektivna je, komforna, lagana za vježbu - koordinacju pokreta, nije dosadna.

Ima i sve prednosti sprava za vježbanje u zatvorenom prostoru, koje omogućuju trening tijekom čitave godine, neovisno o vremenskim uvjetima. Eliptični trenažer Orbitrek je jedna od najpopularnijih kardio sprava eliptičan trenažer danas smatraju najpopularnijom kardio spravom, efektivna je, komforna, lagana za vježbu - koordinacju pokreta, nije dosadna. Ima i sve prednosti sprava za vježbanje u zatvorenom prostoru, koje omogućuju trening tijekom čitave godine, neovisno o vremenskim uvjetima.

Vidi cijeli tekst Skrati tekst