Utezi od lijevanog željeza

(proizvoda: 9)


Utezi od lijevanog željeza

Osnovni rekvizit za povećavanje tonusa i definicije (izgleda) svih grupa mišića su lijevani utezi. Ovisno o tome da li radite sa manjim kilažama više ponavljanja ili većim kilažama i manjim brojem ponavljanja, određujete konačan ishod izgleda Vaših mišića.

Na globalnoj internet mreži može se pronaći široki spektar vježbi s utezima, ali Vam ipak preporučamo da, ukoliko do sada niste koristili utege prilikom vježbanja, posjetite neku od teretana u Vašoj blizini kako biste stekli osnovna znanja u vezi s upotrebom utega prilikom vježbanja. Neadekvatna upotreba može lako za posljedicu imati ozljede mišića i tetiva, koje zahtjevaju dug proces zacjeljivanja i oporavka.

Postoje jednoručni (bučice) i dvoručni lijevani utezi. Osnovna razlika je u tome što jednoručni mogu biti kombinirani i nekombinovani (fiksnih težina), dok su dvoručni isključivo kombinirani lijevani utezi. Također, utezi se prave od različitih materijala ili kombinacije više materijala. Najzastupljeniji su lijevani utezi, dok se još mogu pronaći i neoprenska, plastični i gumeni.

Utezi od lijevanog željeza cijena

su, zbog materijala i izdržljivosti, najskuplji utezi na tržištu, ali su zato vječiti.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupnje ploča utega?

Jedna od najbitnijih karakteristika na koju treba obratiti pažnju prilikom kupnje ploča utega je promjer otvora za šipku koji se mjeri Ø (fi) veličinom. Najzastupljenija veličina u komercijalnoj upotrebi je Ø32 koji odgovara promjeru šipke Ø30. Postoje utezi i šipke manjeg i većeg promjera. Ovo je jedan od razloga zašto je dobro kupovati utege renomiranih proizvođača utega. Svi naši utezi prošli su provjeru kvalitete i odgovaraju svim šipkama promjera Ø30.

Utezi od lijevanog željeza RING

Izradjeni su od kvalitetnih legura metala, dobre gustoće, što znači da imaju smanjenu gabaritnost. Ova karakteristika dolazi do izražaja kada treba poredati više ploča na jednu šipku. Također, svi naši lijevani utezi označeni su našim brendom RING, kao i kilažom što im daje ljepši i ozbiljniji izgled.

Ukoliko imate problema sa kombiniranjem težina ploča utega i ne možete samostalno donesete odluku koji setovi utega bi odgovarali Vašim potrebama, kontaktirajte nas da Vam pružimo korisne informacije.

Vidi cijeli tekst Skrati tekst